Llufa

A més del que molts ja penseu, és a dir una mena de pet, una llufa és també una tradició del període de festes. De fet es tracta de petits personatges tallats en  paper que la gent enganxa o es fa enganxar cada 28 de desembre, el dia dels innocents. Aquest dia es recorda una llegenda segons la qual s'hauria produït una matança massiva de nens, d'innocents. La tradició és doncs d'intentar enganyar les persones explicant mentides i bromes també és seguit per tota la premsa sud catalana. Un altre dels rituals és intentar enganxar una llufa a l'esquena d'algú sense que aquesta persona se n'adoni.  És comparable al que passa en la cultura anglosaxona i per influència a l'Estat francès cada 1 d'abril amb els peixos. Bones llufes a tots!

 

una llufa!

 

 

[@more@]

Quant a agasalla

Hem canviat de blog, ara podeu seguir les nostres activitats a http://agasalla.blogspot.com, podeu contactar-nos per mail: agasalla@gmail.com
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.